Drnovská zůstane rozkopaná ještě měsíc, Praha 6 uzavře Chrášťanskou ulici pro tranzit

Zhotovitel stavby (Čermák a Hrachovec a.s.) informoval investora, kterým je hlavní město Praha, že je nutné posunout termín pro dokončení první etapy stavby v ulici Drnovská. Odvolává se na posouvání začátku stavby kvůli nedořešené objízdné trase pro trolejbusy a následného posouvání a hledání termínů začátku zahájení prací subdodavatelů. Dále také s ohledem na přeložky kabelů nízkého i vysokého napětí.

„Pomalosti pracovníků stavby v Drnovské ulici si všimli asi již všichni, kteří ulicí někdy jeli. Budeme se ptát magistrátu, jak je možné, že rekonstrukce tak krátkého úseku trvá tak dlouho a jaký postih dostane stavební firma. Dlouhotrvající omezení zásadně komplikuje dopravu v Ruzyni a na Malém Břevnově. I proto chystáme od příštího týdne uzavření Chrášťanské ulice, která začala být používaná jako tranzitní trasa z Ruzyně přes Malý Břevnov na Vypich,“ říká radní pro dopravu městské části Praha 6 Ondřej Matěj Hrubeš (ODS).

Na dopravní omezení citybloky budou řidiči upozorňováni značkami už od Starého náměstí. V souvislosti s nárůstem tranzitní dopravy na Malém Břevnově nechala radnice již v minulém týdnu umístit do ulice Za Oborou kameny, které bezohledným řidičům zabraňují v jízdě v zeleni.

Kameny proti nájezdům do zeleně v ul. Za Oborou. Foto: Praha 6
ulice Chrášťanská. Foto: Praha 6

Zhotovitel tvrdí, že práce pokračují. Byla osazena většina palisád, položeny kabely nízkého a vysokého napětí a od příštího týdne by mělo dojít k navýšení kapacity pracovníků.

V místě vznikne nový přechod pro chodce a dojde k celkové úpravě komunikace Drnovská.

Stav rekonstrukce v ulici Drnovská. Foto: Praha 6

Předmětem akce je přesun zastávky MHD Jiviny v ulici Drnovská ve směru Řepy. Návrh počítá s přesunem zastávky ze směrového oblouku a řadících pruhů SSZ před tento směrový oblouk, cca o 45m proti směru jízdy. V rámci této akce bude rozšířena vozovka tak, aby umožnila plnohodnotnou šířku jízdních pruhů, bude upraven přilehlý chodník a plochy jízdního pruhu využívané vozidly MHD včetně konstrukčních vrstev a na základě požadavků dotčených orgánů bude navržen nový přechod pro chodce proti stávajícím schodům z ulice Zbuzanská, který zlepší pěší dostupnost zastávky.

TZ Praha 6