Místo pro přecházení pro lepší cestu do Stromovky a ke Stanici 6

V ulici Goetheho bylo nově vyznačeno místo pro přecházení. To má zlepšit pěší cesty do Stromovky a také k novému kulturnímu centru Stanice 6, v Praze 6 Bubenči.

Nové místo pro přecházení vzniklo na ulici Goetheho v místě, kde jí tečuje chodník ze „slepé komunikace“ Sibiřské náměstí. Kolem místa pro přecházení došlo také k optickému zúžení komunikace pomocí klikatých čar a dále byla instalována značka upozorňující na chodce. A také došlo k odřezání zábradlí, které tady dříve bránilo k přecházení.

Blíže k bývalému nádraží Praha-Bubeneč a dnes novému kulturnímu centru Stanice 6 byla nově instalována dopravní značka doporučující rychlost 30 km/h. V místě přechodu pro chodce proti bývalému nádraží ještě čekáme ze strany TSK na instalaci zpomalovacích polštářů. Tato opatření jsou nyní prováděna nejen v souvislosti s lepšími cestami do Stromovky, ale také s očekávaným větším pohybem chodců kolem Stanice 6.

Nové místo pro přecházení v ulici Goetheho, poblíž Sibiřského náměstí. Foto: Ondřej Matěj Hrubeš
Nové místo pro přecházení v ulici Goetheho, poblíž Sibiřského náměstí. Foto: Ondřej Matěj Hrubeš
Dopravní značka upozorňující na chodce před vyznačeným místem pro přecházení v ulici Goetheho. Foto: Ondřej Matěj Hrubeš
Nová dopravní značka doporučující rychlost 30 km/h v ulici Goetheho u bývalého nádraží. Foto: Ondřej Matěj Hrubeš
U přechodu pro chodce, u Stanice 6, ještě chybí instalace zpomalovacích polštářů. Foto: Ondřej Matěj Hrubeš