Práce na Drnovské mají být dokončené 1. listopadu

Zhotovitel stavby aktuálně informoval investora, kterým je hlavní město Praha, že termín dokončení první etapy, který byl původně prodloužen do konce října, zkrátí a tato etapa by měla být hotová do 20. října. Práce na pravém jízdním pruh v klesání do Liboce budou zahájeny 21. října a měly by být dokončeny na začátku listopadu. Dnem 1. listopadu by tak měly být podle stavbyvedoucího firmy Čermák a Hrachovec veškeré práce na akci Drnovská dokončeny.

„Jak se ukázalo, pomohl tlak z naší strany a najednou se práce pohnuly kupředu. Dlouhotrvající omezení dlouhodobě komplikuje dopravu v Ruzyni a na Malém Břevnově. Již byly nainstalovány zábrany v Chrášťanské ulici, která sloužila jako tranzitní trasa z Ruzyně přes Malý Břevnov na Vypich,“ říká radní pro dopravu městské části Praha 6 Ondřej Matěj Hrubeš.

V Drnovské ulici vznikne nový přechod pro chodce a dojde k celkové úpravě komunikace Drnovská. Předmětem akce je přesun zastávky MHD Jiviny v ulici Drnovská ve směru Řepy. Návrh počítá s přesunem zastávky ze směrového oblouku a řadících pruhů SSZ před tento směrový oblouk, cca o 45m proti směru jízdy. V rámci této akce bude rozšířena vozovka tak, aby umožnila plnohodnotnou šířku jízdních pruhů, bude upraven přilehlý chodník a plochy jízdního pruhu využívané vozidly MHD včetně konstrukčních vrstev a na základě požadavků dotčených orgánů bude navržen nový přechod pro chodce proti stávajícím schodům z ulice Zbuzanská, který zlepší pěší dostupnost zastávky.

TZ Praha 6