Dolní Šarce se vrací trvalé spojení linkou 116 na Bořislavku

Od 31. srpna končí autobusová výluka linek 116 a 255 v Dolní Šárce, kde probíhala další etapa rekonstrukce ulice V Šáreckém údolí. Komunikace se také otevírá pro automobilovou dopravu.

Linka 116 se vrací nejen do předvýlukové trasy Dejvická – Dolní Šárka – Jenerálka, ale je nově trvale prodloužena k metru na Bořislavku. Vrací se tak do své historické trasy a přinese občanům Dolní Šárky opět přímé spojení na Bořislavku. Navíc s ohledem na jízdní řád linky 116 si mohou cestující zvolit, zda jim jede dříve spoj k metru Dejvická, nebo ke stanici Bořislavka. Prodloužení linky 116 na Bořislavku také přináší nové spoje pro obyvatele Jenerálky. Zvlášť ve večerních a víkendových hodinách ocení nové spoje na této trase a zkrácení souhrnného intervalu od metra.

O prodloužení, navrácení, linky 116 na Bořislavku žádali dlouhodobě občané Dolní Šárky, například na setkání Bavíme se o Dolní Šárce v květnu minulého roku. O častější spojení z Jenerálky zase žádali občané z Jenerálky z důvodu, že příměstské linky jezdí z Bořislavky nikoliv rozloženě v celé hodině, ale často odjíždí od metra hromadně.

Do své původní trasy se vrací také školní linka 255 (Jenerálka – Dolní Šárka – Na Santince – Dejvická)

Jsem proto rád, že se tyto podněty občanů a MČ Praha 6 podařilo ROPIDu zapracovat do nových trvalých změn.